Tunne-elämän muutokset (pettymyksen tunteet, masentuneisuus, ärtyneisyys, ahdistuneisuus, rauhattomuus)

Motivaation muutokset (väsymys, haluttomuus, aloitekyvyttömyys)

Kognitiiviset muutokset (keskittymisvaikeudet, hajamielisyys, muistamattomuus, ajatussisältöjen kapeutuminen ja laadullinen muuttuminen)

Laaja-alaiset psyykkiset muutokset (itseluottamuksen heikkeneminen, vieraantuminen)

Käyttäytymisessä ilmenevät muutokset (alkoholin ja tupakan liiallinen käyttö, alentunut sosiaalinen aktiivisuus, työstä poissaolo ja velvollisuuksien lykkääminen) ja sosiaalisiin suhteisiin liittyvät reaktiot (perhe-elämän ja ihmissuhteiden vaikeudet, yksinäisyys, vetäytyminen)

Elimistön toimintojen muutokset, koetut fyysiset oireet (hormonaaliset ja immunologiset muutokset, verenpaineen muutokset, ruokahaluttomuus, unettomuus, kivut ja säryt)

Psyykkiset ja fyysiset sairaudet; sosiaaliset häiriöt

Stressin psyykkisiä oireita ovat:

Ajatukset kiertävät kehää. Palataan aina uudestaan samoihin ongelmiin. Keskittymiskyvyn puute (voi johtua muustakin kuin stressistä). Päätösten tekemisen vaikeus. Viivytteleminen, ei saada tehtäviä aloitetuksi. Saattaa olla jopa niin ettei saa edes lähdettyä lenkille tai mentyä sänkyyn ajoissa. Havaintokentän kapeutuminen: kokonaistilannetta ei nähdä, ihminen on kiinnostunut entistä harvemmista asioista. Asenteet jäykistyy ja joustavuus havaita uusi näkökulmia vähenee. Yllättävät, uudet ongelmat ylittävät kestokyvyn, kun stressitekijät ovat kasautuneet. On vaikeaa kestää epävarmuutta tai epäselviä tilanteita. Noin se just on.